Начало  Актуално  Патрон   Галерия  Контакти

Учебна дейност

График на учебното време

Олимпиади, състезания, НВО

Виртуална библиотека
Училищна документация

Бланки на документи
Проекти

Иновативно училище

Училищна база
Прием

За нас

История
Ръководство
Педагогически персонал
       

Педагогически съветник
Обществен съвет

Училищно настоятелство

Униформи

Изяви на учители 

Изяви на ученици 

Вестник "Слънчогледи" 

Счетоводен отчет

Обществени поръчки
 

Полезни връзки

МОН
РУО Стара Загора
Община Стара Загора
ЗНАМ.bg
Уча се
BG учители

 

 

******

По случай деня на народните будители – 1 ноември 2016 г. в гр. Стара Загора бяха организирани редица мероприятия. По традиция ученици от ОУ ”Кирил Христов” взеха участие в тържествения ритуал за поднасяне на венци и цветя на паметника на Митрополит Методий Кусев. Те представиха и кратък рецитал пред старозагорската общественост по повод празника, посветен на делото на възрожденците – книжовници и просветители, борци за национално освобождение, ръководени от учителката си по български език и литература – г-жа Милена Танева.

 

******

На 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители. В този ден се отдава почит на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал. Сред имената на най-почитаните народни будители са Свети Иван Рилски, Владислав Граматик, Паисий Хилендарски, Неофит Рилски, Васил Левски, Христо Ботев, Хаджи Димитър, Иван Вазов, Любен Каравелов и други.

По традиция и тази година децата от ОУ "Кирил Христов" отбелязаха тържествено Деня на народните будители и показаха, че знаят много за тях. Чрез тържеството организирано от класните ръководители на всички четвърти класове бе припомнено и почетено непреходното дело на българските будители. 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!