Начало  Актуално  Патрон   Галерия  Контакти

Учебна дейност

График на учебното време

Олимпиади, състезания, НВО

Виртуална библиотека
Училищна документация

Бланки на документи
Проекти

Иновативно училище

Училищна база
Прием

За нас

История
Ръководство
Педагогически персонал
       

Педагогически съветник
Обществен съвет

Училищно настоятелство

Униформи

Изяви на учители 

Изяви на ученици 

Вестник "Слънчогледи" 

Счетоводен отчет

Обществени поръчки
 

Полезни връзки

МОН
РУО Стара Загора
Община Стара Загора
ЗНАМ.bg
Уча се
BG учители

На 20 октомври 2018 г. в гр. Стара Загора се проведе XIV-ти турнир по джудо "Недьо Ранчев". Ученикът от 5 "В" клас Николай Петров завоюва първото място и беше удостоен със златен медал! Не прекъсвай поредицата от златни медали, гордеем се с теб! Ученикът от 6"Б" клас Даниел Сандев, също зае първото място в категория до 42 кг и спечели златния медал в тази категория. Както и Добромир Иванов- ученик от 5"Г" клас, който се класира на престижното второ място в категория до 50 кг.

Браво деца, гордеем се с Вас!

Благодарим и на треньора им г-н Антон Атанасов от клуб "Недьо Ранчев" -гр. Стара Загора за успехите на нашите ученици!

 

Архив 2016/2017

Архив 2017/2018

На 18.10.2018 г. учениците от ІІ- ри клас при ОУ „Кирил Христов”, град Стара Загора посрещнаха баскетболисти от младежкия и мъжкия отбор на баскетболен клуб „Берое”. Състезателите на тима и треньори от школата проведоха демонстративен урок по ФК, включвайки се в инициативата „В час по физическо с баскетболен клуб Берое”.

Със затаен дъх второкласниците следяха как се води топката и как се вкарва кош показано им от трима национални състезатели. Участваха в три щафетни игри. Снимаха се с баскетболистите. Изпратиха ги с аплодисменти.

Много от тях пожелаха да станат част от школата на „Берое”.

На 15 и 16.10.2018 г. второкласниците от ОУ "Кирил Христов"направиха първите си стъпки в програмирането .Те взеха участие в Семинара по програмиране с робота Финч , организиран от Регионална библиотека "Захари Княжески".

Преди броени дни, Доника Боянова Белчева ученичка от 3. А клас, за пореден път спечели два медала на турнира по художествена гимнастика „Панагюрско съкровище” и приз Ренета Камберова, който се проведе в град Панагюрище. Малката гимнастичка, възпитаничка на клуб „Елит” ни зарадва със златен медал в ансамбъла на съчетанието с топки и сребърен – в индивидуалната надпревара при девойките младша възраст до 10 години. Наред със спортните успехи Доника е и отлична ученичка. Пожелаваме и да бъде здрава и още много успехи!

 

На 13 -14 октомври 2018 г. във Велико Търново се Кристиан Александър Лийстръм от 4 "Б" клас се класира на първо място на Държавното отборно първенство за момчета и момичета до 11 години. Честито!

От 05.10- 07.10.2018г. в град Пловдив се проведе Международен турнир по художествена гимнастика "Тракия- Елит".Ученичката от 2 г клас и състезател от клуб "Берое" Христиана Христова Терзиева спечели златен медал и зае първо място без уред в категория деца 2010г . Пожелаваме и още много успехи в предстоящия състезателен сезон!

Бронзов медал спечели Валентин Валентинов, ученик от ОУ "Кирил Христов" и състезател от ШК "Траяна" 2011- Стара Загора с треньор FIDE майстор Боян Тонков от Международния турнир по шахмат в гр. Нова Загора, който се проведе на 07.10.2018г. След оспорвана игра с по-опитни шахматисти, Валентин Валентинов успя да се пребори за престижното трето място във възрастовата група до 12 години от общо 125 състезатели от България и чужбина. Това е втори бронзов медал за него, след като на 12.08.2018г. се класира отново трети на шахматния турнир "Арена Асарел" - гр. Панагюрище.

Основно училище „Кирил Христов“ отново има повод за гордост. Александър Красимиров Джамбазов от 3. А клас е не само отличен ученик, но и успешен тенисист. Класиранията на Алекс през изминалата година са многобройни. Най – престижните са разбира се двете първи места, едно от които е на Държавното отборно първенство по тенис до 10 години в град Плевен на 27-29. 07. 2018 и титлата Шампион на България за тази година. Благодарение на своя труд и упоритост третокласникът завоюва и три втори места, едно трето, което е с особена стойност, предвид на това че съперниците на малкия тенисист са били до 12 години. Последното състезание преди заслужената почивка, в което участва Алекс е на Регионалния турнир по тенис на корт до 12 години в град Стара Загора на 29. 09. 2018, където спечели трето място. Успех на младия тенисист в учението и през новия сезон на корта!

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит и Светият синод гостуват на Стара Загора. Поводът е честването на 5 октомври -Деня на Стара Загора и на 180 години от рождението на Митрополит Методий Кусев, който с решение на Българската екзархия първи застава на митрополитската катедра през 1895 година.

Точно в 17.00 часа пред парк "Тракия", областният управител Гергана Микова,  нейните заместници Петя Чакърова и Красимир Червилов, заместник-кметът Иванка Сотирова, началникът на отдел „Култура“ Диана Атанасова, началникът на РУО – Стара Загора Татяна Димитрова, учениците от 5 „А” и 5 „В” клас на Основно училище „Кирил Христов”, учениците изучаващи религия към училището, ръководството, учители, родители,  както и старозагорската общественост посрещнаха Чудотворната икона на Света Богородица "Скоропослушница", която идва от Украйна. Освен нея и извезана плащеница, която идва от Яш, Румъния и е стояла върху мощите на св. Петка. Дрехата, донесена от протосингела на Софийска митрополия архимандрит Василий, е подарък от Румънския патриарх Даниил I за Българския патриарх Неофит.

Литийното шествие стигна до храм "Свети Николай", където иконата беше изложена за поклонение. Света Богородица "Скоропослушница" е покровител на онкоболните. От 18.00 ч. в църквата ще бъде отслужен вечерен молебен за тяхното изцеление. "Чудотворната икона на Майка Богородица "Скоропослушница" е копие, изографисано в Света гора през 1893 година, уточни свещеник д-р Йордан Карагеоргиев. Иконата е осветена в манастира "Дохиар", където от 10 век се намира оригиналната чудотворна икона. През 1915 г. това копие е подарено на църквата "Св. Александър Невски" в гр. Ананиев в Украйна. Иконата ще бъде изложена през трите празнични дни за поклонение от старозагорци и гостите на града.

На 29-30 септември 2018 г. нашата ученичка Александра Звездомирова Христова от 3 „Д” клас взе участие в Международния турнир по художествена гимнастика „Sirena Cup”2018 в гр. Задар, Република Хърватска.  Там тя се класира на 1-во място- ансамбъл топка, 7-място- индивидуално без уред и 3-то място – индивидуално въже. Александра представлява СКХГ „Берое” с личен треньор – Палмира Марчева.

Ръководството и колективът на Основно училище ”Кирил Христов” с радост и гордост приемат успехите на своите ученици.

На 24 юни 2018 г. Николай Петров ученик от 5”В” клас  на ОУ "Кирил Христов" участва на Международния турнир по джудо "Топалов" гр. Панагюрище и завоюва ПЪРВОТО МЯСТО и ЗЛАТЕН МЕДАЛ.

На 22 септември 2018г. на Международния турнир по джудо "Никола Петрушев" гр. Пловдив, отново завоюва ПЪРВОТО МЯСТО и ЗЛАТЕН МЕДАЛ.

На 29 септември 2018г. на Международния турнир "45 джудо Габрово" , завоюва поредното ПЪРВО МЯСТО и ЗЛАТЕН МЕДАЛ.

Пожелаваме му още много успехи и да не прекъсва тази златна поредица!

Учениците от 3“В“ клас, мотивирани от класния ръководител г-жа Анна Христова, събираха през лятната ваканция пластмасови капачки. Взеха участие в кампанията:“Пусни капачка! Заедно да дарим радост!“ Средствата ще бъдат дарени на клиника по неонатология към университетска болница “Проф.Ст.Киркович“ Стара Загора. Нека правим добрини! Събирането продължава!

       

На 28 септември 2018 г. ученичката Маргрет Андонова от Основно училище „Кирил Христов” беше удостоена с първото място в конкурса за рисунка на тема „Забавни игри от миналото“ (1 – 7 кл.). Наградата беше връчена от проф. д-р Галя Кожухарова, директор ДИПКУ при Тракийски университет Стара Загора.
Маргрет благодари на своята учителка Златка Колева за това, че е възпитана от нея в любов към България и всичко българско.

На 28 септември 2018 г. в парк- хотел „Москва” – гр. София, двама учители от ОУ „Кирил Христов” взеха участие във финалната международна конференция по проект: „Подготовка на началните учители за приобщаващо образование” 2016-1-BG01-KA201-023670 по програма „Еразъм +”.  Основната цел на проекта е развиване на умения и компетенции за идентифициране на обучителни затруднения и за осъществяване на процеса на приобщаващо образование. Това гарантира прилагането на адекватен подход и намаляването на различията в резултатите от обучението.

За тази цел е проектиран, тестван и пилотиран специализиран наръчник с насоки и упражнения, които да се прилагат от началните учители. По този начин се осигурява адекватен подход за намаляване на различията в резултатите от обучението. Наръчникът включва теория, необходима за идентифициране на затруднения в обучението в неспециализираните училища, практически упражнения и насоки за това как да се  извършват различни дейности в клас и как да си взаимодействат учителите с родители, ресурсни учители и други специалисти. 
На заключителната международна конференция бяха представени целите и резултатите на проекта. Участниците от Турция, Франция, Румъния, Словакия и Испания представиха модела на приобщаващо образование в техните страни. Проф. Тони Чехларова от Институт по математика и информатика към БАН представи „Дигитални ресурси за приобщаващо образование”.

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "КИРИЛ ХРИСТОВ" - модел за дигитална трансформация на образованието

http://zagoranews.bg/2018/09/20/20-09-2018г-сутрин-с-нас-2-част-оу-кирил-христов/

 

РИОСВ – Стара Загора и ученици от ОУ „Кирил Христов” отбелязаха

Европейската седмица на мобилността

РИОСВ – Стара Загора и ръководството на старозагорското основно училище „Кирил Христов” организираха спортен празник по повод Европейската седмица на мобилността – 2018 за учениците от 5 „в” клас.
Служители от екоинспекцията запознаха участниците с историята, идеята и целите на кампанията. Разказаха им, че втория по ръст замърсител на въздуха в града е автомобилният транспорт и обсъждаха с участниците алтернативните начини за придвижване.
Разделени на три отбора, децата се забавляваха и се състезаваха в организираната от учителите им спортна игра.
За всички участници в инициативата, РИОСВ – Стара Загора осигури награди.
Европейската седмица на мобилността се провежда ежегодно в периода 16-22 септември. Кампанията насърчава използването на алтернативен транспорт за придвижване. Всяка година кампанията е насочена към определена тема. През 2018 г. темата е „Мултимодалност” и ни призовава да съчетаваме и използваме различни видове транспорт за градски превоз на пътници и стоки. Седмицата протича под мотото „Комбинирай, движи се!”.

Материалът е предоставен с любезното съдействие на РИОСВ http://www.stz.riew.egov.bg/RIOSV_Stara_Zagora_i_uchenitsi…

17 септември посрещна със слънчева усмивка деца, родители, учители и гости от ОУ ”Кирил Христов”.  Най-приятната изненада за учениците от първи и втори клас бяха изцяло обновените класни стаи, както и коридорите и фойаета в съответните корпуси, които превръщат училището ни в едно изключително модерно и развито място.

Точно в 9:00 часа тържеството започна с посрещане на родния трибагреник, който е символ на величието и силата на българския народ. Училищният хор с ръководител г-н Иван Поров поздравиха учениците и гостите.  Думата бе дадена на официалните гости: г-н Червилов – зам. областен управител на гр. Стара Загора,  Мария Цоловска - Старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия към РУО гр. Стара Загора, г-жа Нанева и г-жа Донка Вътева – представители на Община Стара Загора, Галентин Караславов – Държавен архив, Даниела Колева – председател на Обществения съвет към училището. Учениците бяха поздравени от името на родителите на всички първокласници. Тържеството продължи с рецитал, в който взеха участие деца от различни класове - от развълнувания и усмихнат бъдещ първокласник, до спокойния и уравновесен седмокласник. Бъдещи първокласници с трепет и вълнение поздравиха своите съученици и приятели. Тържеството продължи с народни танци в изпълнение на ученици от училището. В края на тържествено откриване г-жа Цоловска връчи на директора на ОУ „Кирил Христов” грамота за дългогодишно и ползотворно междуинституционално сътрудничество и партньорство с РУО –гр. Стара Загора. Директорът на училището – Господин Балъкчиев, поздрави всички присъстващи с добре дошли и им пожела една успешна учебна година, изпълнена с много знания и много положителни емоции. На всички ученици пожела неповторими моменти на щастие, на семействата им спокойствие и удовлетвореност от постиженията на децата, на учителите –с любов да открехват пред своите възпитаници вратата към чудния свят на знанието. Здраве на всички и успешна учебна 2018/2019 година!