Начало  Актуално  Патрон   Галерия  Контакти

Учебна дейност

График на учебното време
НВО

Виртуална библиотека
Училищна документация

Бланки на документи
Проекти

Училищна база
Прием

За нас

История
Ръководство
Педагогически персонал
       

Педагогически съветник
Обществен съвет

Училищно настоятелство

Униформи

Изяви на учители 

Изяви на ученици 

Вестник "Слънчогледи" 

Счетоводен отчет

Обществени поръчки
 

Полезни връзки

МОН
РУО Стара Загора
Община Стара Загора
ЗНАМ.bg
Уча се
BG учители

 

     ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОСТАВЧИЦИ НА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ ЗА ДЕЦА

 

    Ръководството на Основно училище „Кирил Христов” , град Стара Загора уведомява всички родители на бъдещите първокласници за учебната 2017/2018 година, че на 04.09.2017 г. от 18.00 часа в Конферентната зала на училището ще се проведе обща родителска среща, а след това по паралелки.

С уважение,

Г.Балъкчиев- директор на ОУ „Кирил Христов”, град Стара Загора

УЧЕНИЧЕСКИ УНИФОРМИ ЗА УЧЕБНА 2017/2018 ГОДИНА

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

Информираме Ви, че на 15 септември 2017 година всички ученици от ОУ „Кирил Христов” трябва да са облечени с униформа. За целта родителите трябва да посетят магазина на ул. "Хаджи Димитър Асенов" №116 с цел вземане на размери, заявка или покупка на униформа. Работно време на магазина: Понеделник - петък: 09:30-18:00 часа. Телефон за връзка: 042 / 603 634
Отстъпки:
1. Намаление на сумата по поръчка с 15% за родители с две и повече деца, учащи в ОУ "Кирил Христов", независимо от поръчаните артикули.
2. Намаление на сумата с 10% за всяка поръчана бройка над едно от даден артикул.
Напомняме, че „УНИФОРМАТА” е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН елемент от облеклото на нашите ученици. Доставки на униформи в магазина: 2 май -30 юни 2017 г.,  6 октомври - 18 ноември 2017 г., 5 февруари-5 март 2018 г.  Линк за повече информация:
http://www.ou4szkh.org/uniforma.htm

     На вниманието на седмокласниците и техните родители:   http://www.ruobg.com/news/read/id/380
   Скъпи, приятели, представяме Ви втори брой на вестник "Потомци, издание на клуб "Медии", с ръководител Розалина Карамалакова. Екипът от млади журналисти Ви благодаря за чудесните събития, които направихте и наградите, които получихте- Вие, скъпи приятели, за да стане изданието ни хубаво. Поради ограниченият брой страници/ в-к "Потомци" излезе на хартиен носител в 8 страници/, ние не успяхме да отразим всички чудесни ваши инициативи, но Ви аплодираме! Пожелаваме Ви ваканция с незабравими мигове!

Вестник: изтегли от тук

     Злато за училището ни!

Злато за училището ни донесоха учениците от шести клас – Александър Атанасов и Васил Кръстанов. Те се завърнаха със златните медали от XXVI МЕЖДУНАРОДЕН ЕКОЛОГИЧЕН ФОРУМ “СРЕБЪРНА, 2017” - град Силистра. То се проведе в първите дни на слънчевия юни и донесе много усмивки и радост за участниците и техните ръководители – г-н Балъкчиев, г-жа Венета Кирковска и г-жа Екатерина Йовчева от ОУ „Кирил Христов”. Шестокласниците Васил и Александър с огромно желание се впуснаха във финалната надпреварата, в която бяха допуснати само осем отбора в първа възрастова група V-VIII клас. В два дни те показаха блестящи знания на тема: „Разделно събиране на отпадъци в училище. Да превърнем отпадъците в нещо красиво” , Направление: Човекът и неговата жизнена среда и пребориха всички конкуренти. Момчетата нито за миг не се поколебаха, спокойно и уверено показаха наученото по този проект. Класираните на първо място участници на XXVI МЕЖДУНАРОДЕН ЕКОЛОГИЧЕН ФОРУМ “СРЕБЪРНА, 2017” - град Силистра ще могат да кандидатстват за целогодишни стипендии по Програмата за закрила на децата с изявени дарби.

Снимки: изтегли от тук

     Основно училище „Кирил Христов” - иновативно!

           Министерството на образованието и науката (МОН) предлага 185 училища да получат статут на иновативни. 207 проекта на 202 училища постъпиха в МОН и бяха разгледани от Комисия за иновативните училища. В нея участваха психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната област, личности с доказан опит при създаване и приложение на иновации в областта на образованието, науката и технологиите. Те ще бъдат включени в списъка на иновативните училища в България след одобрение от Министерския съвет.
Едно от  тези 185 училища е и Основно училище „Кирил Христов” – гр. Стара Загора. Иновативните училища ще бъдат подкрепени в организацията на обучение според своята специфика по нов или усъвършенстван начин, така че да се ползват активно информационните технологии и да се подкрепя развитието на всяко дете. Акценти ще бъдат също интегрирането на учениците, подкрепата на талантливите деца и превенцията на агресивните прояви. Чрез въвеждане на иновативни методи на преподаване, техники и рефлективни практики ще се подобри пряко качеството на образование, като се изградят допълнителни умения у учениците  за позитивна култура на общуване, презентиране и анализ. По този начин училищата ще постигнат подобряване качеството на образованието чрез различни иновации.
Описаните иновативни процеси в проектите ще бъдат с продължителност до 4 години и ще обхващат всички или част от участниците в образователния процес в училището. За всяка учебна година са описани етапите на напредък и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са определени целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците.
    Информация за родителите на първокласници можете да изтеглите от тук.
  През учебната 2016-2017г. учениците от 1-4 клас активно участваха в националното състезание "Таралеж”, организирано от Асоциацията за европейско образование и култура. Включиха се в двата тура и постигнаха много максимални резултати и в седемте модула. Златен медал "Таралеж" и грамота "Отличник" завоюваха учениците: Мария Георгиева Дончева- 1"а" клас ,Мариела Пламенова Пенчева-1"а" клас, Мартин Петров Петров-3"а"клас, Магдалена Стефанова Илчева-3"в"клас, Добромир Добрев Иванов-3"г"клас, Виктория Георгиева Иванова-3"г"клас, Кристияна Емилиянова Христозова-3"е"клас и Калоян Станимиров Станев-3"е"клас. Наградите им бяха тържествено връчени на 30.05.2017 г. от г-н Балъкчиев- директор на Основно училище "Кирил Христов".

Снимки: изтегли от тук

     ОУ "Кирил Христов" отбеляза СВЕТОВНИЯ ДЕН НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО - 22 МАЙ 2017 г. с открит урок. Г-жа Кирковска запозна учениците с: Какво е биоразнообразие? и Защо е важно биоразнообразието?
В пъстър и весел празник се превърна открития урок за биоразнообразието. Впечатлителна е любовта на учениците към природата и подробните познания, които имаха. Те отговаряха смело и компетентно на поставените въпроси като истински бъдещи природозащитници. На открития урок присъстваха гости от РИОСВ - гр. Стара Загора г-жа Анелия Дончева и г-жа Димка Петкова. В края на урока г-жа Петкова награди най-активните участници.

Двадесет и четвърти май е Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост!
 

На този ден в България се чества българската просвета, култура и създаването на глаголицата от Кирил и Методий, известни още и като Солунските братя. Нека уважаваме и пазим своето най-голямо богатство и гордост – словото. То ни е помогнало да оцелеем в трудни моменти и да се запазим като нация. То ще ни помогне да израстнем духовно и да се отличим от останалите, защото нашето слово е уникално и заслужава да го пазим като очите си.
 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Снимки: изтегли от тук

 

   Празникът на едно училище се превръща в личен празник на всеки, който по един или друг начин се е докоснал до нещо, свързано с него. Основно училище „Свети свети Кирил и Методий” – гр. Кърджали е училище с впечатляващи резултати от учебно - възпитателната дейност. Именно тук учениците от града получават знания и умения, които ще им позволят да правят своя верен избор за своята бъдеща реализация.
На 11 май 2017 г. Основно училище „Свети с вети Кирил и Методий” отбеляза своя патронен празник с тържествен концерт посветен на честването на 1190 години от рождението на Свети Константин- Кирил Философ под патронажа на г-жа Цвета Караянчева. Концертът се проведе в Театрално - музикален център – град Кърджали. На празничното събитие присъстваха г-жа Цвета Караянчева - заместник – председател на 44-то Народно събрание, областния управител на Кърджали - Никола Чанев, бивши и настоящи преподаватели и възпитаници на училището, родители. Гости на празника бяха представителите от ОУ "Кирил Христов", гр. Стара Загора - учителите г-н Митко Коцинов, г-жа Венета Кирковска и г-жа Екатерина Йовчева, които поднесоха поздравителен адрес от името на директора на училището г-н Балъкчиев и споделиха радостта от празника на колегите си. Те приеха престижната трета награда от името на ученичката Никита Тодорова от V"а" клас при ОУ ”Кирил Христов”, участничка в I-ви национален ученически конкурс на тема: „В началото бе словото…” в направление: мултимедийни проекти.

Снимки: изтегли от тук

    На 11 май честваме паметта на светите братя Кирил и Методий. Още в ранното средновековие 11 май е определен за ден в памет на славянските първоучители, защото тяхното апостолско дело ги обединява в едно и те са равни по достойнство. Днес по случай Деня на светите братя Кирил и Методий в Основно училище „Кирил Христов” се състоя празничен концерт. Г-н Поров ръководител на училищният хор и неговите талантливи ученици са създали много празници, прославили са училището на много национални конкурси.  Гости на празничния концерт бяха учителите ветерани от гр. Стара Загора, ръководството на училището, родители, учители и ученици от училището.

Снимки: изтегли от тук

Уважаеми родители на седмокласници, уведомяваме Ви за графика за работа на комисията за насочване на ученици с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, от домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа, от центровете за настаняване от семеен тип и ученици, настанени в приемни семейства по чл. 33 от Наредба 11 от 28 март 2005 г. за приемане на ученици в държавни и общински училища  по чл. 95 от Наредба 10 от 1 септември 2016 г. за организация на дейностите в училищното образование за периода 3 май - 21 май 2017 г.

Информацията можете да изтеглите от тук

    Милица Веселинова Георгиева от 6 г клас спечели златен медал и купа за отличното си представяне в Националното състезание "Моята родина".

Снимки: изтегли от тук

   Футболният отбор на ОУ "Кирил Христов" (Стара Загора), възрастова група 12-14 години, спечели "Купата на COCA-COLA 2017", зона Стара Загора, побеждавайки на финала връстниците си от ОУ "Васил Левски" (Чирпан) с 1:0.
Възпитаниците на Митко Коцинов ще играят на финалния етап на турнира от 9-ти до 11-ти юни в Русе.

Снимки: изтегли от тук

   На 28-29 април 2017 г.се проведе 12 международен турнир по художествена гимнастика "Фея под липите " Елена Петрова от 6 г клас се класира 3 в многобоя 3 на топка и 5 на без уред. Ива Табакова от 6 г клас се класира 8 в многобоя и взе приз за мис "Грация". Христомира Ченгизова от 5 а клас се класира 4 в многобоя 3 на въже и 3 на топка. Състезателката взе и приз за "Любимка на публиката " Рамона Златева от 5 а клас се класира 4 на без уред 5 на многобой и 5 на топка.

Снимки: изтегли от тук

   На 28 април 2017 от 10:00 часа на стадион "Берое" се проведоха XVIII-тите районни състезания на МПО "Млад Огнеборец" - Стара Загора. Основно училище "Кирил Христов" зае престижното второ място.

Снимки: изтегли от тук

   Учениците от 1в клас с класен ръководител г-жа Анна Христова, посетиха филиал към библиотека „Родина“ – гр. Стара Загора. Госпожа Хубенова им обясни как могат да се запишат в библиотеката. Ще има нови читатели!

Снимки: изтегли от тук

     На 20.04.2017 г. учениците от 3 в клас с класен ръководител Цветелина Бойчева представиха на първокласниците Приказни гатанки с MOZABOOK. Всички ученици от 1 в клас с голямо желание и интерес се включиха в отгатването и в другите занимателни игри и песни, съобразени с възрастта им.

Снимки: изтегли от тук

    Уважаеми ученици и родители, тъй като започва провеждането на задължителните класни работи по Български език и литература и математика Ви информираме за графика по класове.          изтегли от тук
   Уважаеми ученици, учители и родители, уведомяваме Ви, че 1 май 2017 г. /понеделник/ е неучебен ден. Учебните занятия ще се възстановят на 2 май 2017 г. /вторник/.
  Днес 25.04.2017 г. в конферентната зала на Основно училище „Кирил Христов”  беше проведен открит мултимедиен интерактивен урок по музика в 1 „А” клас с преподавател г-жа Катя Георгиева – главен учител в училището. Гости на изявата бяха: г-н Балъкчиев – директор на училището, зам. директорите – г-жа Йотова и г-жа Манджукова, учители, ученици и четиридесет студенти от Тракийски университет – гр. Стара Загора. Урокът беше представен от г-жа Георгиева с подробна информация и богат снимков материал на достъпен език за първолаците. Откритият урок завърши с много усмивки!

Снимки: изтегли от тук

   На 20 април 2017 г. учениците от ОУ „Кирил Христов” взеха участие в Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” – общински етап.

Снимки: изтегли от тук

   Основно училище "Кирил Христов" - гр. Стара Загора традиционно се включи в XII маратон - "Четяща Стара Загора" от 2 до 28 април 2017 г., организиран от библиотека "Родина" - гр. Стара Загора.

Снимки: изтегли от тук

   За втора поредна година учениците от III г клас на ОУ “Кирил Христов“, с класен ръководител г-жа Мима Бойчева получиха своите грамоти за почетно жури в Националната годишна награда „Бисерче вълшeбно“ 2017г. за най-добра книга, избрана от самите деца, на 21 април 2017г. в класната стая на открито . От януари до април децата се запознаха с номинираните заглавия, прочетоха някои от книгите и гласуваха за тях. „Активните бисерчета” от III г са бъдещи читатели с мнение и дадоха своите гласове за книгите: „Малката Голяма Божана, когато времето спря“,защото разбраха,ч е когато са заедно и са задружни, всичко което ще им се случва е само добро. „Малкият Никола. Балонът и други неиздавани истории.”,защото се посмяха от сърце на веселите и интересни случки. „Питанки”,защото обичат да задават въпроси и са любопитни като героя от книжката. Учениците от III г клас горещо препоръчват тези книги на всички четящи, любознателни и умни деца от нашето училище!!!

Снимки: изтегли от тук

   На 23.04.2017г.  с учениците от 1”в” клас  техните учители г-жа Анна Христова и г-жа Биляна Иванова проведоха урок по екологично възпитание на практика. Показаха обединението към една обща цел - залесяване на 100 дръвчета, включвайки се в играта "Хиляди дървета за децата на България". В инициативата с желание се включиха и техните родители. Нека доброто им дело пребъде!

Снимки: изтегли от тук

  Учениците от 3 "В" и 3 "Г" клас се включиха в мероприятията посветени на Световния ден на книгата и авторското право-23 април и проведоха своя Маратон на четенето на 21.04.2017 г. в класната стая на открито в любимото си училище. Тази година децата избраха да четат весели и интересни стихотворения от любими български автори.

Снимки: изтегли от тук

                                                                          ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

НА ВНИМАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ, НА БЪДЕЩИТЕ ПЕТОКЛАСНИЦИ ЗА 2017/2018 УЧЕБНА ГОДИНА

За учебната 2017/2018 г. съгласно заповед №992-415 / 17.02.2017 г. на директора на училището, във връзка с Решение на ПС /протокол №5/15.02.2017 г./ и протокол за съгласуване с Обществен съвет №4/16.02.2017 г., са утвърдени за прием в ПЕТИ клас 2017/2018 учебна година както следва:

БРОЙ ПАРАЛЕЛКИ – 4 /Vа, Vб, Vв, Vг/ ДО 29 УЧ. В ПАРАЛЕЛКА;

ОБЩО ЗА ВИПУСКА – 116

ЗАПИСВАНЕТО СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА, ЧРЕЗ ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕ В КАНЦЕЛАРИЯТА НА УЧИЛИЩЕТО.

ДИРЕКТОР: Г.БАЛЪКЧИЕВ

                                                                          ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

НА ВНИМАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ, НА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ ЗА 2017/2018 УЧЕБНА ГОДИНА

За учебната 2017/2018 г. съгласно заповед № 991-414 / 17.02.2017 г. на директора на училището, във връзка с Решение на ПС /протокол №5/15.02.2017 г./ и протокол за съгласуване с Обществен съвет №3/16.02.2017 г., съгласуване и с Община Стара Загора, са утвърдени за прием в първи клас 2017/2018 учебна година както следва:

БРОЙ ПАРАЛЕЛКИ – 4 /Іа, Іб, Ів, Іг/ ПО 22 УЧ. В ПАРАЛЕЛКА;

ОБЩО ЗА ВИПУСКА – 88

ЗАПИСВАНЕТО СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ЧРЕЗ ЕЛЕКТРОННАТА СИСТЕМА НА ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА /виж сайта на община Стара Загора/, където са обявени сроковете за подаване на документи, класиране и записване.

ДИРЕКТОР: Г.БАЛЪКЧИЕВ

На 10 май 2017 г. от 18:30 часа ще се проведе родителска среща с родителите на учениците, завършващи VII  клас в конферентната зала на ОУ "Кирил Христов".        изтегли от тук
    Днес 19.04.2017г. учениците  от ОУ "Кирил Христов" изучаващи СИП Религия/група 4г клас/бяха гости на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Срещата беше интересна и децата с много вълнение разказаха наученото от тях за един от най- големите християнски празници Възкресение Христово. Митрополит Киприян ги поздрави и ги изненада с вкусни великденски лакомства и подаръци. Като истински християни те му благодариха със своята молитва.

Снимки: изтегли от тук

   На 26.04.2017 г. /сряда/ от 17:00 часа ще се проведе заседание на Педагогическия съвет.     изтегли от тук
   Учениците от 1 „в” клас с класен ръководител Анна Христова се присъединиха с желание и ентусиазъм в националната инициатива „Когато станем 100000- ще посадим гора” и играта „ Хиляди дървета за децата на България- Пролет 2017 г.” Включвайки се в идеята дариха красота, зеленина и хармония. Обогатиха зелените места в училищния двор, за да стане още по- красиво и привлекателно място за всички в ОУ „Кирил Христов”.Учениците усетиха, че да дадеш живот с ръцете си е нещо специално, важно, полезно и приятно. На 23.04.2017 г. ще се продължи залесяването на терен, предоставен от Горско стопанство – Стара Загора. Тогава ще залесят 50 броя червен дъб и 50 броя бял бор. Ще насадят гора! Нека бъде зелено и красиво! Нека доброто им дело пребъде!

Снимки: изтегли от тук

     Държавен план прием в осми клас за учебната 2017/2018 г.    изтегли от тук
   ГРАФИК НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРИЕМАНЕТО НА УЧЕНИЦИ В ДЪРЖАВНИТЕ И В ОБЩИНСКИТЕ УЧИЛИЩА ЗА УЧЕБНАТА 2017-2018 г. след завършен VII клас. Информация можете да получите на следния линк:

http://www.ruobg.com/files_priem/files_24/grafik.html

Уважаеми родители на седмокласници, по повод на V-та Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране - Стара Загора, организирана от Община Стара Загора и РУО Стара Загора, в партньорство с Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Клуб на работодателя Стара Загора, адресирана към всички кандидат-гимназисти, техните родители и представители на бизнеса ще се проведе на 25 и 26 април в Стара Загора. За повече информация кликнете на следния линк: http://www.chambersz.com/news/15087-v-ta-oblastna-panorama-na-profesionalnoto-obrazovanie-i-kariernoto-orientirane-stara-zagora
   Най-големият празник в първи клас е Празникът на буквите. На 7.04.2017 г. първолаците смело заявиха пред себе си и пред родителите си: ”Ние вече сме грамотни”. Те са изучили всички букви от буквара- ключът към широките простори на доброто и красотата. Ограмотяването на първокласниците е повод за гордост и за техните учители, които заедно с тях са изричали първите думички, държали са неуверените детски ръчички, това са г-жа Катя Георгиева и г-жа Нина Талаянова. Важна част от процеса са и родителите, които подкрепят своите деца и съдействат на учителите им. На тържеството присъстваха учители, родители, гости и директорът на училището г-н Балъкчиев и зам. директорите г-жа Йотова и г-жа Манджукова.

Снимки: изтегли от тук

   На 7 април 2017 г. директорът на ОУ "Кирил Христов" връчи купите на отборите -победители от състезанията по футбол (общински и училищен кръг) и по народна топка (училищен кръг). Отборът по футбол на училище "Кирил Христов" е на второ място в ученическите игри на Община Стара Загора, 2017 г.
Отборът по народна топка на 7 "б" клас / момичета/ се класира на първо място в училищния турнир. На първо място, само че по футбол, е и отборът на момчетата от същия клас. Почетното второ място в състезанията по народна топка спечели отборът на 6 "в" клас /момичета/, а по футбол - отборът на 6 "б" клас /момчета/. Шестокласниците обещаха, че следващата година те ще бъдат победителите и в двете състезания. Да им пожелаем успех!

Снимки: изтегли от тук

   На 6 април 2017 г., нашите ученици от 1”д” клас с класен ръководител Светла Георгиева и Ангелина Ташева празнуваха заедно със своите родители, директора – г-н Балъкчиев и заместник директорите г-жа Йотова и г-жа Манджукова ! След месеци на усилен труд, упоритост, много прочетени и изписани страници, най-после дойде време за забавление – Празника на буквите! Получи се истински пъстър букет от чудесни изпълнения, посветени на приятелството, труда, знанието и най-вече на радостта от това, че вече сме грамотни!

Снимки: изтегли от тук

   На 06.04.2017г. учениците от III „в” клас, с класен ръководител Цветелина Бойчева, участваха във ВЕЛИКДЕНСКО СПОРТНО СЪСТЕЗАНИЕ, организирано от туристическо дружество „Сърнена гора”, с подкрепата на Община Стара Загора, в спортна зала „Иван Вазов”. С много ентусиазъм те се включиха в състезателните игри с участници от СОУ ”М. Горки”, VI ОУ „Свети Никола”, НУ „Д. Благоев” и ЧУ „Елин Пелин”. Бяха наградени с купа, грамота и спортни пособия от г-жа Красимира Чахова- заместник кмет на Община Стара Загора и Георги Гацин- председател на туристическо дружество „Сърнена гора”.

Снимки: изтегли от тук

   На 05.04.2017 г. се проведе “Празник на буквите” в 1 "б" клас. В присъствие на родители, гости, директора на училището г-н Балъкчиев, помощник директорите г-жа Йотова и г-жа Манджукова, класния ръководител г-жа  Яна Иванова и г-жа Женета Иванова заедно със своите ученици показаха с много настроение и радост, че са научили буквите.

Снимки: изтегли от тук

  На 05.04.2017 г. се проведе общински кръг на традиционната викторина по Безопасност на движението по пътищата, организирана от Община Стара Загора. Участваха отбори от 11 училища в града. Учениците от ОУ "Кирил Христов" се представиха достойно и заеха почетното III място. Всички участници в отбора си обещаха да участват във викторината и догодина, борейки се за още по-високо класиране.

Снимки: изтегли от тук

   На 04.04.2017 г. в празнично украсената конферентна зала на ОУ "Кирил Христов", децата от 1 "в" клас с класен ръководител г-жа Анна Христова и г-жа Биляна Иванова посрещнаха своите гости - родители, учители, ученици, директора на училището - г-н Балъкчиев и заместник директорите г-жа Йотова и г-жа Манджукова. Този ден се превърна в истински празник за малките знаещи и можещи ученици.

Снимки: изтегли от тук

   От 31 март до 2 април 2017 г. в гр. Хасково се проведе Държавния личен шампионат по бадминтон за юноши и девойки до 15 г. Надпреварата се състоя в спортна зала “Спартак” – гр. Хасково, а в шампионата участваха 160 състезатели от страната. Възпитаникът на Основно училище „Кирил Христов” – гр. Стара Загора - Стивън Николаев стана Републикански шампион на двойки с Евгени Панев от  гр. Хасково.  Той зае второто място на смесени двойки с Михаела Чепишева от Първомай и трето място в категорията до 15 години в сингъл двубоите.
   Учениците от клубовете ”Занимателен български език и литература” с ръководител Цветелина Бойчева и „Аз чета и пиша” с ръководител Мима Бойчева, работещи по ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС”, представиха учебно занятие пред студентите –практиканти по ПРОЕКТ „ СТУДЕНТСКИ ПРАКТИКИ” – ФАЗА 1 като използваха най-новите интерактивни дъски с образователен софтуер Мозабук, който помага на учениците по-лесно да усвояват учебния материал. .Децата работят с лекота и огромен интерес!

Снимки: изтегли от тук

   На 03.04.2017 г. в ОУ “Кирил Христов“ своя „Празник на буквите“ отпразнуваха малките първолаци от 1”г” клас.
Празникът събра развълнуваните деца , родители и техните учители г-жа Тонка Маринова и г-жа Миглена Иванова, присъстваха още директорът г-н Балъкчиев и зам. директорите г-жа Йотова и г-жа Манджукова. Първолаците показаха пред своите родители колко са пораснали и какво са научили до сега в първи клас. С ентусиазъм рецитираха и пяха и заслужено обраха овациите на гостите.

Снимки: изтегли от тук

   На 01.04.2017г. във връзка с ежегодно провеждащия се празник на българската гора, учениците от 1"в" клас с класен ръководител Анна Христова и Биляна Иванова, взеха участие в националната инициатива "Лесовъд за един ден".Учениците се запознаха с професията на лесовъда, включиха се в различни образователни игри. Запознаха се с растителното и животинското разнообразие, с горската екосистема. Включиха се в залесяване на фиданки от черен бор и кедър.
   Всеки ученик получи медальон от дървесна шайба, стикери и знаменца.
   Беше един ползотворен ден, изпълнен с приятни преживявания.

Снимки: изтегли от тук

   На 31 март 2017 г. учениците от 3 „г” клас с класен ръководител г-жа Мима Бойчева взеха участие в мероприятие посветено на Деня на птиците в РБ „З. Княжески”. Събитието се провежда в рамките на проект „Дивата природа около нас: опознай и защити“ финансиран от фондация  „Глобални библиотеки – България“ Акцент на срещата бяха едни от най-редките птици в природата на България –лешоядите. В игри и забавни работилнички екипът на проект „Светло бъдеще за черния лешояд“ LIFE14 NAT/BG/649 запозна учениците с работата си в защита на лешоядите у нас, а специални презентации им показаха как това се случва в действителност! Представител на „ Зелени балкани” запозна децата и с други застрашени птици като царски орел, белошипа ветрушка, обикновен мишелов и бял щъркел.

Всички деца получиха книги, стикери балони и брошури. Беше много интересно и вълнуващо.

Снимки: изтегли от тук

   На 29 март 2017 г. в ОУ "Кирил Христов" се проведе работна среща на тема: "Интерактивност в училищното образование". Тя бе инициирана и организирана от директора на нашето училище Господин Балъкчиев и от Калин Киров, управител на "Кейсием" ЕООД - българска компания за ИКТ в образователната среда. Присъстваха директори от областта, деканът на Педагогическия факултет в Тракийския университет, проф. Петър Петров, зам.кмета по образование на Община Стара Загора Иванка Сотирова, представители на Регионалния инспекторат по образование. На атрактивния 65-инчов LED touch екран в конферентната зала учители и ученици представиха идеи за използване на интерактивност в обучението. Господин Недялков демонстрира възможностите за работа с електронен учебник по английски език пред платформата Mozabook. Господин Мочев представи урок по български език, създаден с инструментариума на Mozabook. Г-н Киров направи резюмиран преглед на основните презентационни и творчески възможности, които софтуерът предлага. Акцентът в изложението на управителя на "Кейсием" бе върху новите предизвикателства и богатата вариативност, откриващи се пред преподавателите с навлизането на интерактивността в образователния процес. В края на срещата се проведе и импровизирана, но изключително полезна дискусия относно използването на ИКТ в съвременното училище.

Снимки: 1

   Днес 24 март 2017 г. учениците от ІV г клас при ОУ "Кирил Христов" - Стара Загора изучаващи СИП - Религия взеха участие в осмото общинско ученическо състезание по православни християнски ценности, традиции и празници в град Бургас. Трите отбора представили училището заеха призовите І ,ІІ и ІІІ места.

снимки: 1

    На вниманието на родителите на бъдещи първокласници - покана за родителска среща изтегли от тук
  "Ученически трепети"- снимки от историческото ателие " С перо и мастило" в музея на религиите, гр. Стара Загора.
Учениците от 5 б клас преписват с гъши пера първа страница от "История славянобългарска".

снимки: 1  2  3  4  5 

  На 23.03.2017 г. в конферентната зала на училището първокласниците от училището станаха свидетели на драматизацията на приказката от Валери Петров - "Лунна стая", която представиха учениците от IV "г" клас с класен ръководител - Цонка Янкова.

снимки: 1  2  3  4  5 

   На 22.03.2017 г.  с грандиозен концерт в залата на Младежкия дом - гр. Стара Загора ОУ "Кирил Христов" отбеляза своя патронен празник, гордо с постиженията си и наградите получени от участия в ученически изяви и национални състезания, както и с нови придобивки и подобрения на училищната среда.

снимки: 1

    На 22.03.2017 г. По повод дните на патрона на ОУ "Кирил Христов" Стара Загора, футболният отбор на домакините изигра мач срещу тима на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" гр. Кърджали. Срещата се превърна в празник за учители, ученици и родители и затвърди станалите традиционни приятелски отношения между двете учебни заведения. Свидетели на  футболния двубой  бяха директорът на ОУ "Кирил Христов" - Господин Балъкчиев, зелената легенда Петко Петков и двамата треньори - бившият състезател на "Берое" и "Арда" Иван Тончев и учителят и треньор с лиценз UEFA A Митко Коцинов. След двубоя бяха отличени с грамоти най-младите и перспективни състезатели - представители на отборите на ОУ "Кирил Христов" гр. Стара Загора и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Кърджали.

снимки: 1  2  3  4  5  6 

    На 21.03.2017 г. в ОУ "Кирил Христов" - Стара Загора се проведе "Ден на отворените врати". В деня на отворените врати училището беше посетено от бивши учители, ученици и родители на бъдещи ученици. Гости на I "г" клас и техния класен ръководител- г-жа Тонка Маринова бяха децата от подготвителната група на ЦДГ №66. След празничната програма с песни и стихотворения, представена от учениците на I "г" клас, 22 балона с цветовете на българския трикольор  полетяха в небето над Стара Загора.

снимки: 1  2  3  4  5  6  7

    На 20.03.2017 г. беше проведен традиционния училищен конкурс "Христина Бюлейкова" за най-добра рисунка на тема:"Пролет". В конкурса участваха и ученици от ОУ "Георги Райчев"- Стара Загора. След церемонията по награждаването на учениците, беше обособена изложба от рисунки на участниците в конкурса.

снимки: 1  2  3  4  5  6  7  8  

     Днес 20.03.2017 г. учениците от V и VI клас представиха впечатляваща презентация по повод Световния ден на водата в открития урок на г-жа Венета Кирковска / биолог /. На урока присъстваха г-н Балъкчиев - директор на ОУ "Кирил Христов" и зам. директорите г-жа Йотова и г-жа Манджукова, поканени бяха и гости от РИОСВ - гр. Стара Загора г-жа Анелия Дончева и г-жа Димка Петкова. В края на открития урок, представителите на РИОСВ - гр. Стара Загора проведоха викторина със забавни въпроси по повод световния ден на водата.. На участниците във викторината бяха раздадени награди от г-жа Петкова.

снимки: 1  2  3  4  5  6  7 

    На 20.03.2017 г. - по повод дните на патрона на Основно училище "Кирил Христов", беше организирана изложба-икебана от изкуствени и живи цветя, изработени от ученици - I-VII клас. Събитието беше открито от г-н Балъкчиев и г-жа Д. Петкова от РИОСВ- град Стара Загора в присъствието на учители и ученици от V-VII клас. Изложбата е експонирана в арт зоната на училището и може да бъде разгледана в деня на отворените врати - 21.03.2017 г.  /вторник/ от 9:00 до 16:30 часа. Директорът на училището награди с грамоти преподаватели от училището за високопрофесионална трудова дейност.

снимки: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11 

     Футболният отбор на ОУ "Кирил Христов" за пета поредна година ще играе на финала по футбол V-VII клас за купата на Община Стара Загора. След четири поредни титли тази година на финала ще се срещне с отбора на II ОУ "П. Р. Славейков" на 24 март 2017 г.   

снимки: 1  2

    Прием в първи клас - Община Стара Загора - повече информация можете да получите  тук.
      ОУ „Кирил Христов” град Стара Загора работи по ПРОЕКТ „ СТУДЕНТСКИ ПРАКТИКИ” – ФАЗА 1. В училището се провеждат практически обучения на студенти от Великотърновски университет "Св.св. Кирил и Методий" и Тракийски Университет
Фондация "Миню Балкански" организира пролетни и летни школи от пет години. За повече информация разгледайте: www.balkanski-foundation.org, телефон за връзка: 0899555677

английски    архитектура и дизайн   астрономия   физика    криптоматематика   морал и етика    музика   облачни   роботика   забавна математика

  Във връзка с честването на 121 години от създаването на Основно училище "Кирил Христов",  от 20 -24 март 2017 г. се организират "Дни на Кирил Христов" - програмата можете да изтеглите от тук

 

     В Основно училище „Кирил Христов“ на най-женския празник- 8 март, се случи нещо прекрасно. Учениците от 6”г” клас с класен ръководител Венета Кирковска, събраха парите за цветя, предвидени за своите учителки по случай празника и в знак на съпричастност ги дариха на Маргарита Ганева.  Събраната сума беше в размер на 100 лв.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ДЕЦА!

 

Благодарим на всички ученици, учители и родители за активното им участие в благотворителния базар в помощ на Маргарита Иванова Ганева - бивша възпитаничка на ОУ "Кирил Христов". Събраните средства са в размер на 1210 лв.

 

Учениците от училището организират мартенски благотворителен базар от 27.02. до 01.03.2017 г.

(повече информация можете да получите тук)

   Неучебен ден във връзка с провеждане на избори за Народно събрание - 27.03.2017 г. /понеделник/.

 заповед министър                              заповед директор                 

     

   На 18.03.2017г.  в ППМГ "Гео Милев" от 11:00 часа ще се проведе международното математическо състезание "Европейско Кенгуру"   (информация изтегли от тук)

 

   На вниманието на родителите - родителска среща!

 

   Важно за учениците, ползващи градски и междуградски транспорт - Стара Загора!

 

    Днес 16.02.2017 г. учениците от ІІІ в и ІІІ г клас са домакини на мобилна изложба за Васил Левски.

 

     ВАЖНО!   На вниманието на всички ученици и техните родители     (изтегли от тук)

 

   Протокол от общо събрание     (изтегли от тук)

 

     Покана за общо събрание    (изтегли от тук)

 

  Уважаеми родители и ученици,  в Раздел "Учебна дейност" / "График учебно време" можете да изтеглите учебната програма за втори срок.

 

    НЕОЧАКВАНА ВАКАНЦИЯ

 

  16 декември 2016 г. в Парк-хотел „Москва” София, на Х-тия Национален конкурс на СБУ към КНСБ, за най-добър социален партньор – директор, бе отличен Господин Вълев Балъкчиев - директор на ОУ „Кирил Христов” Стара Загора.

 

   Новият брой на вестник "Потомци" (изтегли от тук)

 

 За пета поредна година учениците от 1-4 клас при ОУ „Кирил Христов” град Стара Загора организират свое общо коледно тържество с народни танци съвместно със своите родители.

 

  Анекс към Правилника на училището                              Заповед

 

  Анкета за изучаване нивото на училищна адаптация на учениците в училище

 

  "Надиграй ме в голямото междучасие"

 

   Заповед за освобождаване на ученици от часовете по физическо възпитание

 

   Обучение за работа с електронната платформа MozaBook , организирано от КЕЙСИЕМ ЕООД

 

 Учениците от ОУ "Кирил Христов" се включиха в играта с награди "ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ"

 

Основно училище „ Кирил Христов” се включи в европейския проект „Размяна на коледна украса” с партньори от седемнадесет европейски държави. 

 

  1 ноември -Ден на народните будители.